Camarazi, patru vânători de munte (al doilea, al treilea, al cincilea și al șaselea din stânga), pozează cu celebrul Léon Degrelle (centru), pe atunci ”Leutnant” (locotenent) în ”Wallonische-Infanterie Bataillon 373” (Légion Wallonie), mai târziu, 1944-1945, comandantul diviziei de voluntari ”28. SS-Freiwilligen-Grenadier-Division Wallonien”. Caucaz – 22 August 1942


Etichete: , , ,

Un răspuns to “Camarazi, patru vânători de munte (al doilea, al treilea, al cincilea și al șaselea din stânga), pozează cu celebrul Léon Degrelle (centru), pe atunci ”Leutnant” (locotenent) în ”Wallonische-Infanterie Bataillon 373” (Légion Wallonie), mai târziu, 1944-1945, comandantul diviziei de voluntari ”28. SS-Freiwilligen-Grenadier-Division Wallonien”. Caucaz – 22 August 1942”

 1. Mircea. Says:

  Cei patru vânători de munte fac parte, probabil, din ”Divizia 2 Munte” comandată de General de divizie Ion Dumitrache, primul soldat din stânga face parte, probabil, din divizia germană ”97. Jäger-Division” care era comandată de Generalleutnant Ernst Rupp (decorat cu ordinul ”Mihai Viteazul” clasa a III-a la data de 26 aprilie 1943, căzut la datorie în zona capului de pod Kuban la 30 mai 1943), iar primul soldat din dreapta face parte din ”Wallonische-Infanterie Bataillon 373”, se observă pe brațul stâng ecusonul ”Wallonie” cu steagul Belgiei.

  La acea dată, 22 august 1942, batalionul format din voluntari belgieni al lui Léon Degrelle, era atașat de divizia germană ”97. Jäger-Division” care opera în zona Armavir – Maykop, iar ”Divizia 2 Munte” opera în zona Baksan – Kyzburun, deci este posibil ca data de 22 august să nu fie corectă, iar poza să fie făcută cu câteva zile înainte când în marș spre pozițiile lor, drumul diviziei românești și cel al batalionului de voluntari belgieni s-a intersectat.

  Mai jos, o imagine din aceeași perioadă cu Léon Degrelle.
  Ofițeri ai ”Wallonische-Infanterie Bataillon 373”, Léon Degrelle, fundal, al doilea din dreapta. Caucaz – August 1942
  Ofițeri ai ”Wallonische-Infanterie Bataillon 373”. Caucaz - August 1942

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: