Marți, 11 septembrie 2012, a trecut la cele veșnice dl veteran de război, colonel de tancuri (r) Gheorghe Cojocea (n. 5 aprilie 1922), fost Leutnant în Wehrmacht, supravieţuitor a celei mai mari bătălii de tancuri din istorie – Unternehmen Zitadelle/ 4 – 20 iulie 1943 , de la Kursk (fotografie colorată de subsemnatul).


Sursă știre: worldwar2.ro/forum, sursa foto alb/negru: http://www.evz.ro/detalii/stiri/eu-trebuia-sa-mor-demult-la-kursk-810076.html.

Etichete: , ,

4 răspunsuri to “Marți, 11 septembrie 2012, a trecut la cele veșnice dl veteran de război, colonel de tancuri (r) Gheorghe Cojocea (n. 5 aprilie 1922), fost Leutnant în Wehrmacht, supravieţuitor a celei mai mari bătălii de tancuri din istorie – Unternehmen Zitadelle/ 4 – 20 iulie 1943 , de la Kursk (fotografie colorată de subsemnatul).”

 1. Mircea Says:

  După război, prin toamna lui 1948, îndemnat de un superior să facă o cerere pentru obținerea ”carnețelului roșu” (pentru a nu fi dat afară din armată), apare în fața unei comisii și întrebat ”dacă a fost pe frontul de răsărit și a tras, personal, cu pușca în frații noștrii sovietici?” răspunde: ”Bineînțeles că nu am tras cu pușca. De regulă am folosit mitraliera …” (Pumnul de Fier, Dan Gîju, ed. Phobos, 2003)

 2. Cornel Mişinger Says:

  Dumnezeu să-l odihnească în pace! Veşnica lui pomenire din neam în neam!

 3. d1ragos Says:

  Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace!
  Multumiri Mircea pentru tot ce faci!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: