EROI, veterani de război (încă) în viață: dl general de flotilă aeriană (r.) ION DOBRAN – împlinește azi, 5 februarie 2013, frumoasa vârstă de 94 de ani – pe front locotenent av. pilot de vânătoare pe avioul Messerschmitt Bf 109, AS cu 10 victorii confirmate, 3 probabile și 1 la sol. Mulți ani înainte! PATRIA RECUNOSCĂTOARE!


general de flotilă aeriană (r.) ION DOBRAN

Sursa foto: dl Dan Melinte/ @worldwar2.ro/forum (fotografie colorată de subsemnatul)

Etichete: , ,

3 răspunsuri to “EROI, veterani de război (încă) în viață: dl general de flotilă aeriană (r.) ION DOBRAN – împlinește azi, 5 februarie 2013, frumoasa vârstă de 94 de ani – pe front locotenent av. pilot de vânătoare pe avioul Messerschmitt Bf 109, AS cu 10 victorii confirmate, 3 probabile și 1 la sol. Mulți ani înainte! PATRIA RECUNOSCĂTOARE!”

  1. Mircea Says:

    General ION DOBRAN, pe front poreclit FACHIRUL. Porecla i-a fost dată de către asul german Helmut Lipfert (203 victorii confirmate, 27 probabile, 700 misiuni de război), instructorul său. La un pariu între români și germani Lipfert a declarat că el zboară cel mai aproape de sol cu Messerschmitt-ul 109, iar Dobran a spus ”Ba eu!”. Arbitrii s-au așezat la T, s-au pus pariurile și slt. român Dobran a atins solul cu elicea de 14 ori!!! Imediat a fost declarat câștigător. (…) Din acel moment nemții îi spuneau lui Dobran, FAKIR. [Jurnalul locotenentului Dobran, ediția a-II-a, Ed.Modelism, 2010]

  2. d1ragos Says:

    Frumoasa fotografia, cu siguranta efortul depus a fost considerabil.
    Jos palaria !
    Sa traiesti Mircea!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: