Un român (Teodoreanu din satul Albești, jud. Mureș) în uniforma K.u.k. Leibgarde – Reitereskadron (Escadronul de Gardă Călare), garda personală a Împăratului Franz Josef I al Austro-Ungariei, o unitate de elită formată din 150 de ostași (ofițeri și trupă). Galoanele de pe mâneca stângă erau acordate, pentru serviciu îndelungat, numai subofițerilor, din păcate calitatea slabă a fotografiei nu permite identificarea gradului, însă la guler pare să aibă trei stele albe, deci este posibil să fie un Zugsführer (sergent) sau Wachtmeister (sergent major). Fotografie din 1913.


albesti.teodoreanu-001

Sursa foto: Muzeul Județean Mureș http://fotoetnografica.muzeumures.ro/ (din păcate calitatea fotografiilor de pe site-ul muzeului lasă de dorit, iar informațiile care ar trebui să le însoțească sunt foarte sumare sau lipsesc, numele ostașului din fotografie l-am găsit numai după ce am descărcat fotografia);

Mai jos, o fotografie de presă unde subofițerul din prim plan pare să fie chiar românul nostru, în fundal, stânga, Împăratul Franz Josef I. Ca. 1908.

albesti.teodoreanu-002

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: