Despre

Bine ați venit!

HONOR et PATRIA, este un foto blog care își propune să fie o colecție de fotografii dedicată Armatei Române și soldaților eroi din toate timpurile.

Dacă sunteți pasionați de istoria Armatei Române și aveți fotografii în albumul familiei le puteți trimite la adresa următoare: honoretpatria.wordpress@live.com

Mulțumesc!

12 răspunsuri to “Despre”

 1. Eleonora Lisnic Says:

  Nu se încadrează la categoria anunţată 🙂 :(, dar vă invit să vedeţi o poză din 1914 cu 4 români basarabeni din Cobâlnea (satul în care creşte „stejarul lui Ştefan cel Mare”.
  Basarabia era gubernie rusească pe timpul primului război mondial şi românii de aici erau înrolaţi obligatoriu în armata ţaristă rusă.

  http://eleonora-lisnic.blogspot.com/2009/08/o-poza-de-100-de-ani-cu-4-basarabeni.html

 2. Mircea Says:

  Vă mulțumesc mult pentru poză și pentru articol. În blogul meu vor urma și alte categorii(Al doilea Război Balcanic, Primul Război Mondial, Războiul din Transnistria și altele unde a curs sânge românesc) deci poza este bine venită, mai ales că domnul Procopie Lisnicu este străbunicul dumneavoastră., cu permisiunea dumneavoastră voi publica poza cu link binențeles.

 3. marcjura Says:

  Impresionantă iniţiativă. Poate că-şi vor aduce aminte oamenii cât au chinuit străbunii lor pentru pământul ăsta.

 4. mysfan Says:

  foarte buna initiativa, am sa verific in biblioteca si am sa iti trimit poze

 5. administrator Says:

  Salutare!
  Feelicitari pentru initiativa si imi permit sa va deranjez cu o rugaminte: aveti disponibile fotografii cu Maresalul Ion Antonescu, care ar putea fi folosite pentru completarea paginii http://www.maresalulionantonescu.wordpress.com ?
  (evident, cu mentionarea sursei)

 6. Eleonora Lisnic Says:

  La Mulţi Ani Fericiţi, Mircea!
  Trăiască România şi românii de pretutindeni!
  O zi frumoasă!

 7. Mircea Says:

  Mulțumim de urări, dar ne lipsesc Basarabia și Bucovina, atunci când unirea va fi înfăptuită ”1 Decembrie” va fi o adevărată sărbătoare.

  Trăiască România Mare!

 8. Eleonora Lisnic Says:

  Mircea, salut!

  Cineva ţi-a lăsat un mesaj aici>

  vladenko spunea…
  Felicitari Eleonorei pentru articol ..
  desi va scriu din Bucuresti , bunicii si strabunicii mei erau din Storojinet , Nordul Bucovinei …..refugiu 1940 , refugiu 1944 , jumatate din familia de atunci si-a lasat oasele in Siberia si Kazahstan

  Mircea – as dori sa ma contactezi la vlad.mitric@adproiect.ro
  Multumesc

  http://eleonora-lisnic.blogspot.com/2009/08/o-poza-de-100-de-ani-cu-4-basarabeni.html?showComment=1297015648202#c3447602034702593248

 9. Sorin Says:

  Stimate domnule Mircea,

  Va rog frumos sa-mi trimiteti si mie pe E-mail (vlasies@yahoo.com) pozele cimitirului din Tighinan – 1943 (aveti trei postate aici pe blog) la rezolutie foarte buna. Din pacate rezolutia lor aici nu este satisfacatoare.
  Imi trebuieste in special cea cu poarta cimitiruli (fotografie facuta din exteriorul cimitirului).
  Pe data de 02.03.2011 plec la Tighina si vreau sa identific intrarea veche in cimitir. As vrea sa le printez si sa le iau cu mine.
  Am informatii ca ar putea fi identificata.

  ps Va voi trimite niste poze cu bunicul meu, locotenetul erou Sorin Dascalu cazut la datorie 10.10.1941 in timpul asaltului final asupra Odessei.

 10. Mircea Says:

  LA MULȚI ANI!, României și tuturor românilor, de pretutindeni! Doamne ajută-ne!

 11. Prepeleac Danila Says:

  In copilaria mea, cam prin anii ’50, aveam la mare cinste filmul sovietic „Sevastopol Km 4”. Trepidam de emotie si tineam pumnii strasi ca „vitejii” soldati sovietici sa-i infranga pe invadatorii fascisti(germanii, gandeam eu atunci) si eram bucuros si aplaudam ca si altii, in sala de cinematograf, izbanda contra agresorului.
  „Acum” aflu ca acei „agresori” fascisti erau romani.
  Cum au ajuns sa ne spele creierele bestiile kaghebiste. In ce stare de degradare morala si umana ne-au adus.
  Imi cer scuze si iertare Eroilor si Martirilor Neamului Romanesc, militarilor romani cazuti pe frontul antisovietic, ca in inconstienta mea de copil, pionier, aplaudam si ma bucuram de izbanda bolsevica asupra fascistilor(cum ne caracterizau kaghebistii, pe noi romanii).
  Eu poate am o scuza ca eram copil si nu le spuneam parintilor ceea ce gandeam ca sa ma scoata din eroare.
  Dar ce te faci cu acesti „oameni mari” din zilele noastre cand parlamentarii romani(?) de la PDL au votat la UE ca un roman de-al nostru, dl consilier prezidential Orban, sa nu fie votat pe o functie superioara in Consiliul Europei.
  Este posibil ca unii din romani sa dea in capul altor romani in fata Europei ? Asta este neamul romanesc ?
  „Ceva” nu merge la neamul romanesc. Liantul care ar trebui sa existe, nu exista. Cine poate fi acest liant si de ce ? (Este intrebarea mea retorica, care nu si-a gasit inca raspuns). Unii spun ca ar fi legionarii, altii ca ar fi comunistii, altii ca ar fi biserica ortodoxa, altii ca ar fi armata, altii ca ar fi Regele Mihai, altii ca ar fi fost Ion Iliescu daca nu-l bruiau Ratiu, Coposu si Dan Amedeo Lazarescu. Cine poate sti ?

 12. Roman Cristian Says:

  Buna ziua , are cineva o lista cu avioanele prabusite in zona Iasului? Am gasit intr-o magazie a bunicului meu un scaun de la un JU 87 Stuka, al copilotului, as fi curios al cui a fost.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: